La Craiova și la Cetate: Divan Film Festival

Divan Film Festival, eveniment dedicat cinematografiei și bucătăriei balcanice, va avea loc anul acesta în perioada 24 – 26 august la Craiova și între 27 august și 2 septembrie pe malul Dunării, în Port Cultural Cetate. Filme, concerte, spectacole de teatru și demonstrații culinare se reunesc sub tema ediției 2018 – Balkan Dreams.

În programul acestei ediții a Divan Film Festival vor fi incluse aproximativ 50 de titluri, ficțiune și documentare de lungmetraj alese de Cătălin Olaru, director artistic, sau scurtmetraje selectate de Massimiliano Nardulli, programmer. Gazdele festivalului sunt Mircea și Masha Dinescu, cunoscuți pentru revitalizarea fostului port agricol Cetate, transformat în port cultural. Port Cultural Cetate găzduiește anual diverse rezidențe artistice sau evenimente din cadrul unor festivaluri.

Balkanistan Workshop, atelierul care a ajuns la cea de-a treia ediție și care încurajează colaborarea între tinerii cineaști din Balcani, va avea loc și anul acesta în cadrul Divan Film Festival. După alegerea scenariului câștigător, participanții vor colabora pentru dezvoltarea proiectului. Acesta se va filma în Port Cultural Cetate și va fi prezentat în cadrul ediției următoare. Mai multe detalii despre Balkanistan Workshop gasiti AICI.

În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Port Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.