Arkadia ShortFest se va deschide pe 15 august cu o retrospectivă

După cum v-am anunțat deja, cea de-a cincea ediție Arkadia ShortFest se va desfășura între 15 – 18 august 2018 într-un spațiu nou, mai precis lângă plaja Corbu din Constanța. Deschiderea festivalului va avea loc miercuri 15 august, de la 21:30 și va (re)aduce pe ecran filmele câștigătoare ale trofeului Arkadia ShortFest în cei patru ani de festival – “Vibrația” (2014, regia Germain Kanda), “Acordajul profesorului Octav” (2015, regia Germain Kanda), “O noapte în Tokoriki” (2016, regia Roxana Stroe), “Pipa, sexul și omleta” (2017, regia Ana-Maria Comănescu).

Retrospectiva Arkadia va fi urmată de primul film de lungmetraj care folosește pictura ca tehnică de animație – “Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent”. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat lungmetrajul de excepție a cărui realizare a durat șapte ani.

Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată a lui Van Gogh și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. 125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat cele 62.450 de fotograme pictate în ulei. Pentru o secundă din film, au fost necesare, în medie 12 cadre, toate pictate manual, unul după celălalt. Un artist realiza în jur de 6 tablouri pe zi, adică o jumătate de secundă din film.

Prima zi de festival se va încheia abia în zorii următoarei zile, după o petrecere care promite multe surprize.

Mai multe informații vor fi anunțate în curând pe www.arkadiashortfest.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *