Expo ShortFest prezintă expoziția “Fighting with Mozart!”

Expo ShortFest este platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest și propune în fiecare an publicului proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică, anunță un comunicat Arkadia.

La cea de-a cincea ediție, Expo ShortFest aduce în noul spațiu amenajat în comuna Corbu expoziția “Fighting with Mozart!” semnată de artistul Mihai Zgondoiu, instalația interactivă fiind selectată anul trecut la viennacontemporary, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale de artă din Europa.

Despre expoziția care va întâmpina publicul anul acesta la Arkadia ShortFest, Mihai Zgondoiu spune: „În urmă cu 30 de ani, foarte la modă în casele românilor, carpeta Răpirea din Serai ce ilustra o scenă din opera lui Mozart devine astăzi un veridic simbol old school al kitsch-ului contemporan. A fost evacuată dupa ’89 din memoria populară colectivă lăsând loc noilor produse consumeriste să strălucească. Instalația interactivă Fighting with Mozart este alcătuită dintr-un sac de box tapițat într-o carpetă de perete cu tema Răpirea din Serai, două mănuși de box tapițate și un sistem de sunet care redă pasaje din opera Die Entführung aus dem Serail (Răpirea din Serai) compusă de Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, privitorul/participantul la expoziție poate să interacționeze la propriu boxând în direct pe opera lui Mozart.”

Deschiderea expoziției curatoriate de Dan Lazea va avea loc miercuri, 15 august, de la ora 20:00. Vizitatorii vor avea zilnic acces la Expo ShortFest, începând cu ora 10:00, pe toată durata festivalului. Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare online pe Eventbook.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *