Rezidență-atelier: „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane”

O rezidență-atelier dedicată Peisajului Cultural, Arhitecturii și Vizualității va avea loc între 25 August și 7 Septembrie 2018 la Câmpulung Muscel, în cadrul Academiei Internaționale de Film Cineimpact care, din 2014, aduce împreună cinematografia non-ficțională și antropologia, anunță un comunicat al organizatorilor.

Rezidența-atelier este începutul unui program de cercetare și punere în valoare a patrimoniului peisager, urban și arhitectural al orașului Câmpulung care suferă încă de lipsă de înțelegere și comunicare. Atelierul conectează transdisciplinar specialiștii emergenți din domeniile arhitecturii, urbanismului și peisagisticii cu cei din domeniile exprimării vizuale, antropologiei și filmului. Prezentarea rezultatelor cercetării va lua forma unei instalații care va mixa elemente și tehnici curatoriale specifice arhitecturii și artelor vizuale: fotografie, video, desen, scenografie, colaj, obiect.

În afara cercetărilor de teren, participanții selectați vor avea ocazia să participe la cursurile și masterclass-urile Academiei Internaționale de Film Cineimpact și să lucreze împreună cu colegii lor – regizori, operatori, antropologi vizuali – din Hong-Kong, Germania, Mexic, Elveția, Scoția, Turcia, Egipt, Olanda, România care vor realiza filme documentare în cadrul Academiei Cineimpact.

Înscrierea la rezidență implică participarea la activitățile comune, de organizare și producție a Academiei de Film Cineimpact. Atelierul constă în implicarea intensă, creativă și organizațională, a rezidenților într-un program adresat celor care se bucură de o personalitate pro-activă, participativă și iubitoare de activități community-based.

Colaborarea transdisciplinară din cadrul rezidenței-atelier „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane” oferă:

• cazare
• participare gratuită la cursurile și masterclass-urile dedicate cinematografiei și antropologiei (detalii pe www.cineimpact.org)
• certificate de participare
• creditarea contribuțiilor creative (afiș, grafică, etc.) și de producție (asistență, coordonare) pe genericul filmelor Cineimpact
• training și inspirație creativă, voie bună, foc de tabără, petreceri cu localnici, șansa de a avea ca muze estivale prăjiturile de la celebrul brand local Iepurașul și mai ales aerul, răcoarea, pădurile și munții din apropierea „Luminiș”, – spațiul community-based – înconjurat de o pădure „fermecată”, suspendată pe panta de deasupra Câmpulungului, la cinci minute de centrul orașului și trei minute de câmpul cu sânziene de sub Munții Iezer

Contribuția pentru participarea la rezidența “Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane” este de 300 lei. Arhitecții, urbaniștii, peisagiștii sau cei pasionați de aceste domenii pot aplica cu un CV și o scrisoare de intenție la adresa contact@cineimpact.org. Data limită: 18 august 2018.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.