Satul românesc medieval revine în Piața Constituției din 22 august

Teatrul EXCELSIOR va relua unul dintre cele mai așteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri: “Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru – producția-eveniment care își propune să readucă la viață satul medieval și tradiția populară românească. Evenimentul se desfășoară în Piața Constituției din București în perioada 22 – 26 august 2018, între orele 10:00 – 22:30, anunță organizatorii.

Foto: Cosmin Tița

Spectatorii de toate vârstele sunt invitați să descopere cum se trăia în țara noastră în secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Vodă (Vladislav I), domn al Țării Românești între 1364 și cca. 1377. Satul medieval își va deschide porțile în plin centru al Capitalei, unde toți cei care îi vor trece pragul vor avea ocazia să îl exploreze, ca într-un decor de film și să participe la activități meșteșugărești străvechi specifice epocii. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meștesugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș) – reconstituite în mărime naturală –, zeci de muzicieni (instrumentiști, cor și ansamblu arhaic), alături de străjeri, călăreți, meșteșugari (olari, pielari, sculptori în lemn și țesătoare) vor recompune atmosfera fascinantă a satului medieval. Publicul de astăzi va avea astfel șansa unică de a pătrunde dincolo de povestea desprinsă din paginile istoriei și de a o vedea transpusă în plan concret, în cele mai mici detalii.

Începând cu ora 21:00, povestea lui Vlaicu Vodă va putea fi urmărită într-un spectacol captivant ce surprinde jocurile de putere care au marcat parcursul social, politic și religios al țării noastre de-a lungul secolelor. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat AICI.

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Accesul la spectacolul “Vlaicu Vodă” se face pe baza unei rezervări prealabile, pe website-ul www.bilet.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.