S-a lansat seria video “Ce auzim când ascultăm muzică?”

Cei care doresc să se apropie de muzica clasică au ocazia să parcurgă rapid câteva etape urmărind seria video „Ce auzim când ascultăm muzică?”, lansată pe 29 august, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de muzicieni înscriși la Concursul Internațional „George Enescu” – 2018.

Muzicianul Paul Ilea și actorul Marius Manole abordează, în 18 filme scurte, teme de bază în formarea unui ascultător avizat de muzică. Proiectul își propune să ofere câteva instrumente utile celor care vor să își dezvolte „ascultarea critică” a muzicii clasice, urechea și simțul artistic.

Seria include, de asemenea, câteva interviuri cu interpreți români, laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”, care dezvăluie abordarea personală a interpretării muzicale și exprimarea artistică. Violoniștii Alexandru Tomescu și Remus Azoiței, pianistul Viniciu Moroianu sunt artiștii care au acceptat să împărtășească din experiența lor directă de concurenți și de jurați ai Concursului Enescu. Li se alatură arhitectul de sunet Cosmin Gherghinoiu, cu un dialog despre acustică.

Filmele se vor găsi în aplicația ”Culturesc 100”, parte din platforma culturală Samsung dedicată Centenarului Marii Uniri sau pot fi urmărite pe canalul YouTube al Concursului și Festivalului George Enescu. Seria de 18 video-uri corespunde numărului de ore de muzică din programa anuală de liceu și poate fi utilizată individual sau la clasă, în licee sau chiar la nivel de gimnaziu.

Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, Concursul Internațional George Enescu se desfășoară în perioada 1-23 septembrie 2018, la București. Este cea mai amplă competiție internațională de muzică clasică din România și atrage tineri muzicieni și compozitori din întreaga lume pentru a-și demonstra talentul în cadrul celor patru secțiuni ale concursului: pian, vioară, violoncel și compoziție.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.