A început Concursul Internațional „George Enescu”

Până pe 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București în încercarea de a câștiga trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și de a se lansa în lumea muzicii clasice internaționale.

Ediția 2018 a Concursului Internațional „George Enescu”, începută pe 1 septembrie, a înregistrat noi recorduri: 400 de tineri muzicieni s-au înscris în total în Concurs, iar în urma selecției juriului de specialitate, 270 de tineri din 39 de țări au intrat în competiție. Procentul de concurenți români înscriși în competiție este cel mai ridicat din istoria Concursului George Enescu: 26 de tineri muzicieni români vor evolua în fața juriului și a publicului. În plus, 10 dintre concurenții acestei ediții sunt deja premiați la alte mari concursuri internaționale, la Vioară – 24 de concurenți, iar la Pian – 10 concurenți.

Concursul Internațional „George Enescu” 2018 se desfășoară în trei etape și în Gale Finale cu Orchestră. Etapa I și Etapa a II-a au intrare liberă pentru public. Etapa I are loc la Universitatea Națională de Muzică București și este eliminatorie. Începând din Etapa a II-a, concurenții evoluează pe scena Ateneului Român și susțin recitaluri cu lucrările alese din programul Concursului în fața juriului și a publicului.

În cadrul programului, mari personalități ale muzicii clasice internaționale, care sunt și membri ai juriului ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu” vor susține recitaluri extraordinare. Pe data de 5 septembrie, violoncelistul Raphael Wallfish și pianistul John York vor prezenta publicului o sonată pierdută timp de un secol, în primă audiție – Sonata în la minor pentru violoncel și pian, scrisă de Alexander Zemlinsky. Violonistul Salvatore Accardo, recunoscut internațional pentru interpretările sale din Vivaldi, va urca pe scena Ateneului pe data de 14 septembrie – biletele sunt deja epuizate, iar, pe 22 septembrie, pianistul Peter Jablonski va prezenta publicului interpretări surprinzătoare din marii clasici, muzicianul fiind renumit pentru unicitatea interpretărilor sale, precum și pentru activitatea sa în sfera jazz-ului.

BILETELE pentru semifinale, finalele cu Orchestră, Gala de Deschidere și Recitalurile extraordinare din cadrul Concursului Enescu 2018 sunt disponibile în rețeaua EVENTIM, pe www.eventim.ro, precum și pe site-ul Concursului și Festivalului Enescu, www.festivalenescu.ro, la secțiunea BILETE. Prețul unui bilet variază între 55 și 45 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *