Seminar international: „Museums Meet Museums”

„Un vis. O viziune. Un muzeu. Leadership în domeniul muzeal” este tema ediției din acest an a seminarului muzeal internațional „Museums Meet Museums”, care va avea loc în zilele de 5 și 6 octombrie, la Muzeul Național de Artă al României din București.

A doua ediție „Museums Meet Museums”, eveniment organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, îi va reuni la București pe unii dintre cei mai importanți specialiști din domeniul muzeal la nivel internațional, care vor împărtăși experiențele lor de leadership, acest concept extrem de important la momentul actual în dezvoltarea instituțiilor culturale. Publicul român de specialitate va avea ocazia să le asculte pe Marsha Semmel, un reputat expert muzeal american independent, care i-a inspirat activitatea Ninei Simon, prezentă la ediția de anul trecut a seminarului, pe CBE Diane Lees, directorul general al rețelei muzeale britanice Imperial War Museums și pe Alex Saint, directorul companiei de consultanță în domeniul cultural „Creative Tourist Consults” din Manchester.

Lectorii vor aduce în discuție teme precum muzeul ca o resursă pentru comunitate și pentru incluziunea socială, influența unor anumite momente istorice dramatice asupra societății, care au generat vise transformate în muzee, sau modalitățile prin care muzeele pot dezvolta noi obiceiuri de viață, noi forme de învățare și noi modele sociale.

Mai multe detalii despre cei 10 lectori și despre agenda evenimentului sunt disponibile cu un click AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.