„Predator”, vânător… și mai rimează ceva, dar cred că e spoiler :)

Fani ai filmelor din seria Predator sau nu, cred că o să fiți de acord că noul membru al familiei apărut în 2018 nu face neamul de rușine: „Predatorul” are vreo doi extratereștri (care, culmea, nu sunt de aceeași parte a baricadei), are soldați temerari (demenți cu acte în regulă), are lupte năprasnice, are sânge în cantitate potrivită (și în două culori), are și o doamnă biolog isteață, care mai e și frumoasă, are familie disfuncțională și mai are și glumele de autobază absolut necesare.

Photo Credit: Kimberley French

Într-o seară, Quinn McKenna (Boyd Holbrook) stă ascuns prin niște boscheți și pândește, crezând că e într-o altă misiune de salvare a unor ostatici. Însă chiar în toiul operațiunii, o navă ciudată cade fix în zona lui de pădure. Din navă iese și o ființă translucidă, care îi hăcuiește în moduri ingenioase pe toți humanozii întâlniți în cale și pe care gloanțele nu o afectează.

Înainte ca bestia să dispară din calea lui McKenna și să fie prinsă și tranchilizată de niște tipi dintr-un proiect dedicat contactului cu alte lumi, acesta se alege cu niște suveniruri de la ea: masca armurii și o apărătoare de braț. Ambele se pot transforma în arme letale, așa că soldatul le trimite prin poștă la post restant, ca să stea în siguranță pe moment. Cum poștașul e mai zelos decât trebuie și aduce cutia cu „mărfuri” pe adresa de acasă, acestea sunt primite de fiul autist al lui Quinn, care, deștept cum e, le și conectează la serverele lumii de origine a extraterestrului. Și uite așa, Pământul va beneficia nu doar de vizita unei fiare, ci și de niște surprize din partea poporului acesteia.

Copilul e un simpatic, apropo, și o să vedeți că, dacă tulburarea de spectru autist îi creează dificultăți în relația cu băieții de vârsta lui de exemplu, ea devine extrem de interesantă pentru alieni. Aceștia sunt puși pe upgrade-uri, că doar orice ființă din univers vrea să fie a mai puternică, iar McKenna junior, care e cu o clasă peste concitadinii lui, le-ar putea fi util.

Soldații dilii despre care pomeneam la început trebuie la un moment dat să facă echipă cu băieții din proiectul care se ocupa de multă vreme de relația cu Predatorii – deși doamna biolog (Olivia Munn) zice că termenul nu e corect, căci predator e unul care vânează pentru supraviețuire, iar cel cunoscut de ea pare mai degrabă că vânează de plăcere -, căci, nu-i așa, când apare un dușman comun și mare, dușmăniile mici sunt lăsate pe mai târziu. Ce iese din colaborare, cine rămâne viu și cine nu, care era de fapt intenția Predatorului căzut din cer în pădure și care era problema lui cu propriii compatrioți veți vedea cu ochii voștri dacă decideți să dați o șansă noului film regizat de Shane Black și distribuit la noi de Odeon Cineplex.

„Predatorul” are premiera în cinematografele din România pe 14 septembrie.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.