Finalul de septembrie este dedicat artei la Fundația Calea Victoriei

“Luna asta aurie ne-a inspirat să ne concentrăm la Fundația Calea Victoriei asupra formelor și culorilor, atât pe tărâm teoretic, cât și practic, folosind pensula și paleta :). Am pregătit pentru tine la final de septrembrie trei cursuri prin care să te apropii de artă și culoare” – le transmit cei de la Calea Victoriei persoanelor interesate de dezvoltare prin artă.

Atelier de PICTURĂ ŞI CREATIVITATE, din 20 Septembrie – Acest curs practic de pictură îți va oferi cunoștințele de bază despre mânuirea pensulei și nu doar atât… Ai ocazia să îți exersezi creativitatea și spiritul ludic într-un mediu artistic plin de culoare deoarece vei învăța patru tehnici diferite de a picta, fiecare fiind realizată pe un alt suport și inspirându-se dintr-un alt curent artistic major. Odată însușite, toate aceste cunoștințe și idei vor fi la îndemâna ta să le combini pentru a realiza lucrări formidabile.

Introducere în ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renaştere, Modernitate, din 20 Septembrie – Pornim în pas de promenadă de-a lungul a două milenii de artă europeană: de la clasicii Antichității, la maeștrii Renașterii, prin pudratul Baroc, efervescentul Rococo și până la avatarurile Modernității. Veți afla care au fost cele mai importante curente artistice care au traversat întregul continent și ce lucrări de seamă au lăsat în urmă acestea.

ROMANTISMUL EUROPEAN. Artă, modă şi societate, din 25 Septembrie – Aflăm ce a însemnat Romantismul și cum s-a manifestat el, de la pânzele imaginate de Delacroix, până la literatură. Urmărim cum a schimbat acest curent viața cotidiană și gusturile societății, dar și felul în care el a pus bazele epocii moderne.

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro
Evenimentele au loc la sediul Fundației Calea Victoriei: Str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.