Chris Simion-Mercurian lansează volumul CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US

Regizoarea și autoarea Chris Simion-Mercurian lansează volumul CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US – realizat împreună cu prietena ei Cătălina Flămînzeanu, fotograf și publicat la Editura Trei – marți, 2 octombrie 2018, de la ora 19.00, în cafeneaua librăriei Cărturești Verona. Dialogul dintre cele două artiste va fi moderat de Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US este experiența majoră-magică a lui Chris după ce a primit recent diagnosticul de cancer și, în loc să închidă fereastra, a deschis-o larg. Albumul a început ca o joacă între ea și Cătălina, devenind pe parcurs un joc între ea și toată lumea. Chris vede paharul plin și când acesta e gol și scoate din orice suferință sensul, latura izbăvitoare: „Am ieșit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esențial. Am primit această «boală» ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Și am simțit neîncetat că Dumnezeu e cu mine.“

Chris Simion-Mercurian (n. 1977) este absolventă a două facultăți din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale“ (teatrologie în 1999 și regie teatru în 2004). A publicat nouă cărți, printre care „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, „40 de zile”, „În fiecare zi Dumnezeu se roagă la Mine” și „Imperativele adolescenței”, toate la Editura Trei. În teatru este recunoscută drept o regizoare cu o viziune modernă, inedită și cu un curaj estetic rar. Este inițiatoarea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD și a proiectului Grivița 53 / G 53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ.

Cătălina Flămînzeanu (n. 1979) este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai“, Cluj-Napoca. Pasionată de portretistică și fotografie de teatru, este fotograful oficial al Festivalului UNDERCLOUD. A realizat expozițiile „FotografIE cu IE“ și „Mama. Eseu despre iubire“.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.