MAJURA DUO FESTIVAL s-a deschis cu un recital rafinat

MAJURA DUO FESTIVAL, proiect al Asociației Majura Christ, aduce în prim plan zona de DUO pianistic la patru mâini, la două piane și duo voce-pian, fiind un proiect unic de acest gen din lume. Ediția a doua a festivalului s-a deschis pe 30 septembrie cu un recital de exceptie susținut de americanii Greg Anderson și Elizabeth Joy Roe.

Foto: Lisa Marie Mazzucco

Greg și Elizabeth s-au cunoscut în studenție, la faimoasa școală de arte Juilliard din New York. De atunci cântă împreună, au ajuns cei mai buni prieteni și au cucerit public după public peste tot pe unde au concertat, în festivaluri de pian, concursuri, turnee. Au compus, au publicat partituri, au scos albume împreună, au avut videoclipuri nominalizate la Emmy.

Duminică seara, publicul prezent la Ateneul Român s-a delectat cu interpretările remarcabile ale lui Anderson & Roe, care au ales nu doar să cânte la pian o serie de bucăți muzicale deosebite, ci să le și prezinte în câteva cuvinte celor prezenți, pentru a-i implica și mai mult în atmosferă. Cei doi au cântat atât la piane separate, aflate față în față, cât și la același pian, stârnind aplauze îndelungi și ovații pentru tehnicile folosite, pentru verva lor și interpretarea actoricească care a însoțit anumite părți muzicale.

Grație, determinare, furie, liniște și multe alte stări au ieșit rând pe rând din mâinile celor doi artiști, care au reușit să cucerească iremediabil publicul bucureștean, nu puțini fiind cei care au dat năvală în pauza dintre cele două părți ale concertului să le cumpere albumele.

Ce au interpretat Greg Anderson și Elizabeth Joy Roe pe 30 septembrie

Johannes Brahms – Variațiuni pe o temă de Joseph Haydn, op. 56b
Igor Stravinsky – Ritualul primăverii Partea I
Heitor Villa-Lobos/Anderson & Roe – Aria Lo, at Midnight din Bachianas Brasileiras nr. 5
Astor Piazzolla/Anderson & Roe – Libertango
Leonard Bernstein/ Anderson & Roe – Suita West Side Story
Christoph Willibald Gluck/ Anderson & Roe – Balet din Orfeu și Euridice
Georges Bizet/Anderson & Roe – Fantezia Carmen pentru două piane

Festivalul MAJURA DUO continuă până pe 4 octombrie, iar programul poate fi consultat AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.