Octombrie vine cu două avanpremiere la TAB

Teatrul de Artă București continuă stagiunea în ritmul intens în care a început-o. Alte două premiere îmbogățesc programul lunii octombrie: „Incident la graniță” de Keiran Lynn, în regia lui George Dogaru și „Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri, în regia Laviniei Jemna Oltenau – un spectacol realizat cu sprijinul Academiei de dans Mihai Petre.

Vineri, 12 octombrie | ora 19.15
INCIDENT LA GRANIȚĂ de Keiran Lynn – Avanpremiera

Cu: Pavel Bârsan, Doina Antohi, Andrei Mateiu
Scenografia: Romulus Boicu
Regia: George Dogaru

Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc într-o situație absurdă când un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță direct prin mijlocul parcului. Se pomenesc în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni.
Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Cum interacționează dragostea cu politica? Acestea sunt câteva întrebări explorate în „Incident la graniță”.

Premiera spectacolului „Incident la graniță”, coproducție Teatrul de Artă București și Trubaduro, va avea loc pe 14 octombrie 2018.

Miercuri, 31 octombrie I ora 19.15
ȘASE LECȚII DE DANS ÎN ȘASE SĂPTĂMÂNI de Richard Alfieri – Avanpremiera

Cu: Victoria Cociaș și George Constantinescu
Scenografia: Romulus Boicu
Coregrafia: Mihai Petre
Regia: Lavinia Jemna Oltenau

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agrsesează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.
Piesa e o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.
Spectacol realizat cu sprijinul Academiei de dans Mihai Petre.

Biletele costă 35 lei pret întreg, respectiv 25 lei (elevi/studenți/pensionari) și se găsesc pe mySTAGE.ro sau la casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, luni-vineri: 9:00 – 19:00; sâmbăta: 10:00 – 14:00).

Programul complet al Teatrului de Artă București pe luna octombrie poate fi consultat AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.