Opera în recital la Ateneu: „Don Pasquale”

Asociaţia Home of Strings dă startul proiectului „Opera în recital”, prima reprezentaţie fiind „Don Pasquale” de G. Donizetti, miercuri, 10 octombrie, ora 19:00, la Ateneul Român, Sala Mică. Durata evenimentului este de 2 ore şi 20 de minute.

Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale – Mihnea Lamatic
Doctor Malatesta – Fang Shuang
Ernesto – Mihai Urzicana
Norina – Maria Ungheanu
Notar – Sergiu Neamţu
Pianist – Tudor Scripcariu

Don Pasquale (un burlac de 70 de ani care trăiește în Roma) dorește o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale decide să îl dezmoștenească și să-şi caute o tânără mireasă. În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român din Bucureşti.
Telefon +40-21-315 6875 si online http://rezervari.fge.org.ro/book/index.php?id=1976

Spectacolul este un eveniment închinat belcanto-ului italian. Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă „Măriei Sale, Publicul”, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.