Ce vedem în octombrie la Opera Comică pentru Copii

Din 7 octombrie, Opera Comică pentru Copii își extinde spațiul de spectacole, susținând nu mai puțin de 15 reprezentații ale unor selecții de piese de teatru, spectacole de operă și de balet destinate copiilor și părinților, la Sala Epika din Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City.

Cei mici vor putea urmări baletul „Poveste Vieneză”, opera „Bastien și Bastienne”, basmul simfonic „Petrică și Lupul” sau concertul-lecție „Orchestra lui Nino”, anunta un comunicat OCC.

Tot la începutul lunii octombrie, micii spectatori vor putea urmări spectacolul de operă „Bastien și Bastienne” și baletul „Cenușăreasa” la sediul Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești, nr. 16. Astfel, în zilele 6, 7, 13 și 14 octombrie, în Sala UnderGrant, vor avea loc câte două reprezentații în fiecare zi ale operei „Bastien și Bastienne”, de la orele 11:00, respectiv 12:00. Spectacolul este o reinterpretare a operei cu același nume a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, unde peisajul pastoral se transformă, în această producție, într-o sală de lectură, iar cele două personaje principale sunt colegi de școală. Lumea reală se întrepătrunde cu cea fantastică, stăpânită de un vrăjitor care îi supune pe cei doi îndrăgostiți la diverse probe.

În primul weekend din luna octombrie, copiii și părinții vor putea urmări, la Sala Mare, cea mai îndrăgită poveste a copilăriei și unul dintre cele mai de succes spectacole ale OCC – baletul „Cenușăreasa”. Spectacolul are loc sâmbătă, 6 octombrie, de la orele 11:00 și 17.00, respectiv duminică, 7 otombrie, de la orele 11:00 și 15:00. Baletul „Cenușăreasa” este un spectacol adaptat pentru copii, dar care păstrează rigorile unui balet clasic, cu variații și duete pe înțelesul tuturor.

Luna octombrie aduce încă două premiere la Opera Comică pentru Copii: opera „Motanul Încălțat” pe muzica lui Cornel Trăilescu și libretul lui Tudor Mușatescu și al Ninei Stoiceva, și spectacolul de teatru „Erus și Valea Răbdării” după cartea lui Alec Blenche. Din 19 octombrie, în Sala Mare, copiii cu vârsta de peste 3 ani vor putea urmări povestea motanului cu cizme noi și puteri magice, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, iar din 27 octombrie, în Sala UnderGrant, spectacolul de teatru „Erus și Valea Răbdării” în regia Irinei Slate, îl prezintă pe voinicul Erus care, alături de copiii prezenți în sală, pornește într-o călătorie în Valea Răbdării, unde are de înfruntat mai multe peripeții.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *