Expoziție la Palatul Universul: „Capital’s Time Machine”

Club ElectroPutere și The Real Office organizează vineri, 19 octombrie, ora 18:00, în Palatul Universul, sala Mezanin și Beans & Dots – Café lansarea proiectului „Capital’s Time Machine”, o expoziție care are ca punct central reprezentarea timpului din punctul de vedere a 10 artiști.

Proiectul curatorial se conturează în jurul ideii că reprezentarea timpului sau a unei distanțe temporale nu poate fi neutră: nici în sensul rememorării, idealizării sau condamnării a ceva din trecut și nici în planificarea preventivă a viitorului. Și chiar mai mult: problematica trecutului și a schemei temporale în care să-l reprezinți pe celălalt a devenit un factor decisiv în schimburile interpersonale, politice și economice. Cum putem deconstrui aceste temporalități? Cum putem învăța din viitorurile trecute care au fost deja concepute, ce sunt ele acum? Există o conexiune între aceste timpuri și temporalități ce converg într-o contemporaneitate?

Toate lucrările realizate pentru acest proiect vor fi introduse într-un dispozitiv Vendig Machine pentru a fi comercializate. Dispozitivul va fi instalat în Palatul Universul, în incinta Beans & Dots – Café.

În programul de deschidere sunt incluse următoarele activități:

18.00 – Maximilian Lehner (AT), prezentarea proiectului
18.15 – Tatjana Macic (NL), „Heterodox: the Stubborn Non-Archive”, Lectrure
18.45 – Lörinc Borsos (HU), proiecție video
19.00 – ALB (RO) – „The Archeology of flatness”, proiecție video
19.15 – Taietzel Ticalos (RO), „Findom Virtual Kingdom”, proiecție video
19.30 – Johannes Hugo Stoll, proiecție video
19.40 – Astrit Ismaili (XK/NL), „Love Research”, proiecție video
19.50 – Silvia Amancei & Bogdan Armanu, „Video Monument”, proiecție video
20.00 – Punerea dispozitivului „Capital’s time Machine” în funcțiune pentru public

Având în vedere condițiile de funcționare ale dispozitivului vending, organizatorii le transmit vizitatorilor să ia în considerare faptul că lucrările se pot comercializa exclusiv cu bani lichizi în bancnote de 10 și 50 de lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.