Festivalul Internațional MERIDIAN 2018 se deschide pe 5 noiembrie

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România anunță organizarea Festivalul Internațional MERIDIAN 2018, ediția a XIV-a dedicată Centenarului Marii Uniri, care se va desfășura în București între 5 și 11 noiembrie.

Sub genericul CONFLUENȚE, festivalul va aduce în fața publicului, în rol principal, creații de muzică nouă și jazz – în primă audiție absolută sau primă audiție în România – îngemănate cu prezența altor arte: poezie, dans, arte plastice, arhitectură, design interior, video, film, teatrul de păpuși. Cu acest demers se dorește apropierea de o audiență nouă, neobișnuită cu astfel de evenimente, care să descopere un univers provocator, în continuă schimbare, o adevărată oglindă a epocii actuale.

Festivalul Internațional MERIDIAN 2018 va prinde viață datorită celor 121 artiști români și 12 muzicieni din străinătate care vor interpreta 134 de lucrări, dintre care 34 în primă audiție absolută și 54 în primă audiție românească. Vor avea loc 28 de evenimente artistice, zece conferințe, trei lansări de partituri muzicale și CD-uri cu muzică contemporană, 2 expoziții pe teme de arhitectura.

Festivalul se deschide luni, 5 noiembrie ora 17:00 în Aula Palatului Cantacuzino cu Recitalul susținut de GAUDEAMUS QUARTET – Filarmonica Brașov. Patru creații în primă audiție absolută compuse de Roman Vlad, Adrian Pop, Dan Dediu și Adrian Iorgulescu împreună cu o lucrare de Ulpiu Vlad alcătuiesc programul de deschidere al proiectului. Evenimentul este realizat integral cu spijinul Institutului Cultural Român.

Programul tuturor evenimentelor din festival se găsește pe www.facebook.com/MeridianFestival

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.