Prima tabără Cantus Mundi deschide drumul pentru alte proiecte de gen

Prima Tabără Cantus Mundi, care a reunit 60 de copii și tineri aparținând celor 18 comunități etnice din România, a avut loc în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie. De-a lungul celor 5 zile, la Casa Pelerinul din Durău, județul Neamț, copiii și tinerii au luat parte atelierele educativ-culturale și activitățile recreative incluse în programul taberei: ateliere de dicție, ateliere de cor și de creație, proiecții video, teatru de improvizație și drumeții. Participarea a fost gratuită.

În perioada 21 – 25 noiembrie, la Brașov, va avea loc cea de a doua Tabără Cantus Mundi prin care se continuă promovarea diversităţii lingvistice şi etnoculturale, cultivarea valorilor comune, a toleranţei şi a dialogului intercultural.

Aceste proiecte fac parte din strategia de intensificare a activității Programului Național Cantus Mundi prin care se dorește realizarea a cât mai multor evenimente cultural-educative dedicate copiilor și tinerilor din România. În acest sens, Turneul Național de Crăciun, pe care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” îl va desfășura în perioada 8 – 20 decembrie va aduce pe marile scene din România mii de copii și tineri din rețeaua Cantus Mundi.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Share