Casa de Producție TVR anunță filmul „Apostolul Bologa”

Casa de Producție TVR anunță premiera filmului APOSTOLUL BOLOGA, o adaptare a romanului „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu. Filmul regizat de Dominic Dembinski va putea fi văzut la Televiziunea Română la finalul acestei luni și pe marele ecran în cadrul unor festivaluri de film.

„Pădurea spânzuraților”, un roman foarte cunoscut al literaturii româneşti, este văzut de Dominic Dembinski ca un poem cinematografic. Calvarul personajului principal este imaginat în film ca o poveste a mântuirii pe care sufletul spânzuratului o parcurge. Structurat ca un vis în vis în care lucrurile văzute sunt făcute din lucruri nevăzute, filmul are o abordare neconvenţională nu doar a structurii romanului, ci şi prin ineditul construcţiei montajului – tip puzzle, călătoria sufletului în timp imaginată de regizor nefiind cronologică.

Din distribuție fac parte: Răzvan Vasilescu, Alexandru Repan, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Adrian Titieni, Ion Haiduc, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Andreea Vasile, Demeter Andras, Meda Victor, Mihai Bica, Andrada Fuscaș, Mircea Postelnicu, George Constantinescu și Albert Demeter.

„APOSTOLUL BOLOGA adună emoţiile unui film de artă, are bugetul mai mic decât al unei producţii independente şi curajoase, cu o distribuţie de excepţie, o temă curajoasă şi originală. Ştiu că drumul lui de-abia de acum începe şi nu poate fi decât frumos!”, declară Claudia Nedelcu Duca, producătorul filmului.

Share