Gaudeamus 2018 își deschide porțile pe 14 noiembrie

A 25-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România, va avea loc în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, în Pavilionul Central Romexpo. Evenimentul cultural stă sub semnul mai multor aniversări: Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, 90 de ani de Radio România, 25 de ediţii ale Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură.

Edituri mari și mici vor fi prezente, ca în fiecare an, la această sărbătoare a culturii. Lansări de carte, sesiuni de autografe, lecturi publice și multe alte evenimente îi așteaptă pe iubitorii cărților la Gaudeamus 2018.

Editura All își așteaptă vizitatorii cu reduceri de până la 85%, noutăți editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize și cadouri dulci pentru cei mici. Fanii Pisicilor Războinice vor sărbători apariția Cărții a XIII-a – „Viziunea” – din noua serie Puterea celor Trei. Pentru a imortaliza momentul, copiii sunt așteptați la standul All sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 12.00, pentru o ședință foto de neuitat.

Editura Litera pregătește pentru cititori peste 1400 de volume, noutăți din toate domeniile, cărți-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri și concursuri cu premii garantate. Apariția globală concomitentă în peste 28 de țări a autobiografiei „Povestea mea”, de Michelle Obama, marchează una dintre cele mai așteptate cărți ale Târgului Gaudeamus 2018. Lansarea va avea loc sâmbătă, la ora 16:00, iar la eveniment vor participa Eugenia Vodă, Cristina Stănciulescu, Marius Constantinescu.

Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă la Gaudeamus 2018 cu evenimentele editoriale ale toamnei, noi titluri de autori români și străini și ediții în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni. Cele 28 de evenimente care se vor desfășura în standul Humanitas vă vor oferi prilejul de a vă întâlni cu Horia-Roman Patapievici, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Thierry Wolton, Lucian Boia, Radu Paraschivescu și mulți alții.

Editura Tritonic va fi prezentă la târg cu volume noi din colecțiile Mystery & thriller, Cașmir, SciFi și Fantasy, Studii de securitate, Științe politice, Comunicare Media și Sociologie.

Editura Herald se va găsi la standul 25 (Parter, Complexul Romexpo), cu peste 300 de titluri aflate la reducere (15-35%) și cu noi titluri semnate de Carla Naumburg, Ecaterina cea Mare, Ramana Maharshi, Albert Pike, Rene Guenon, Shunryu Suzuki, Octavian Simu și alții.

Programul tuturor evenimentelor din cadrul Gaudeamus 2018 poate fi consultat AICI.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Biletele de intrare costă 5 lei, iar abonamentele (valabile pentru întreaga perioadă a târgului), 10 lei. Copiii cu vârste sub 7 ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimaţie de membru/serviciu, talon de pensie).

Share