Centrul de Fotografie Documentară își prezintă proiectele pe 2019

Centrul de Fotografie Documentară prezintă proiectele în lucru pe anul 2019 joi, 17 ianuarie, ora 18:00, la REZIDENȚA BRD SCENA9 (Str. I.L. Caragiale, nr. 32), în cadrul expoziției foto INVENTAR. Ioana Cîrlig, Petruț Călinescu și Bogdan Tutuneanu intră în dialog cu Andra Matzal (Scena9).

Organizatorii îi invită pe cei interesați la o discuție relaxată despre cum reușești să duci la capăt un proiect de fotografie documentară într-un peisaj economico-cultural în care acest demers rămâne unul teribil de exclusivist din considerente financiare.

Și anul acesta activitatea Centrului de Fotografie Documentară este susținută din finanțările Administrației Fondului Cultural Național, fără de care CdFD nu ar fi existat.

Ioana Cîrlig va povesti despre cel mai personal proiect de până acum – „Nothing to Fear” – la care lucrează deja de cinci ani. Ioana documentează de-a lungul anilor viața plină de mici aventuri și mari bucurii a Rebeccăi, Helgăi, Karinei și a lui Edith – patru dintre cei zece copii ai familiei Stepanek din Petrila.

Petruț Călinescu prezintă cel mai recent proiect în derulare – „Dacii și Românii” – și drumul lui către o carte fotografică și un documentar de lung metraj.

În aceeași seară va avea loc și o scurtă prezentare a proiectului de grup „Realități Posibile”, finanțat de AFCN în 2019. Patru fotografi (Mihai Șovăială, Bogdan Tutuneanu, Ioana Cîrlig și Petruț Călinescu) vor documenta fiecare câte o poveste pornind de la conceptul de plan vs realitate în societatea românească, iar Maria Guțu va lucra la o poveste de tip road trip în Republica Moldova.

Acesta este primul eveniment dintr-o serie de întâlniri CdFD, în care vor exista prezentări de proiecte de fotografie documentară în lucru, precum și discuții despre fotografia documentară.

Muzica și dansul le asigură Matei.

Întâlnirea are loc în cadrul expoziției INVENTAR, care mai poate fi vizitată doar până pe *20 ianuarie 2019* (MARȚI – VINERI, 17:00-20:00 / SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 13:00 – 20:00) la Rezidența BRD Scena9.

Share