„Moromeții 2” și „Charleston” au cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo

19 lungmetraje românești lansate în cinematografe în 2018 au fost luate în considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizărilor la cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo.

„Moromeții 2” – foto – (regia Stere Gulea), „Charleston” (regia Andrei Crețulescu), „Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), și „Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Cele mai multe nominalizări le au primele două filme, 14, respectiv 13.

Pentru categoria Cel mai bun regizor, nominalizările sunt: Andrei Crețulescu pentru „Charleston”, Florin Șerban pentru „Dragoste 1. Câine”, Radu Jude pentru „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Stere Gulea pentru „Moromeții 2” și Constantin Popescu pentru „Pororoca”.

Lista completă a categoriilor și nominalizaților poate fi consultată AICI.

Aproximativ 600 de membri activi din industria cinematografică românească vor fi invitați să desemneze câștigătorii trofeelor Gopo. Ceremonia de decernare va avea loc pe 19 martie, la Teatrul Național din București.

Share