Citește la metrou și poți primi încă o carte

Știm că și voi citiți în drum spre serviciu sau spre școală, așa că vestea sosită de la Editura Litera o să vă bucure: Litera anunță o nouă ediție a campaniei de încurajare a cititului în metroul bucureștean. 🙂

Este vorba despre inițiativa „Cartea la metrou: Atenție se închid ușile, se deschid cărțile!” care va avea loc miercuri, 27 martie, în intervalul 09:00- 11:00, pe Magistrala 2 (Pipera – Berceni – Pipera). Cu această ocazie, călătorii surprinși citind la metrou primesc o carte de la voluntarii dedicați campaniei.

Iată ce spun organizatorii campaniei: „Ne propunem să întâlnim cât mai mulți cititori, oferind cele mai frumoase povești din cel mai cunoscut imprint Litera – Carte Pentru Toți și din colecția Scriitori români ilustrați. Fie că este vorba de un roman premiat sau de un volum de istorie, o culegere de eseuri sau un thriller, un clasic al literaturii universale, o carte de dezvoltare personală, sau lecturi din opera reprezentativă a scriitorilor români, cărțile oferite vor acoperi toate gusturile în materie de lectură și vor marca titlurile esențiale din fiecare bibliotecă. Desfășurată în plin trafic, dimineața la metrou, campania este o invitație la lectură pentru toți călătorii care zi de zi petrec timp prețios pe drum. Scopul este investirea timpului într-o lectură bună, oriunde, oricând, oricât.”

Cititorii sunt invitați ca, ulterior, să împărtășească impresiile despre cartea primită folosind hashtagul #cartealametrou pe Facebook și pe Instagram.

Share