Cineastul Roberto Minervini va fi prezent la American Independent Film Festival

Regizorul Roberto Minervini va fi invitat special la American Independent Film Festival, ediția a treia, care va avea loc în perioada 12-18 aprilie la București.

Filmele „What You Gonna Do When the World’s on Fire?” (2018) și „The Other Side” (2015) vor fi prezentate în premieră în România între 12 și 18 aprilie și vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu regizorul. Totodată, în cadrul festivalul se va organiza și un masterclass cu intrarea liberă pe 16 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului.

Cunoscut pentru documentarele sale neconvenționale care propun o înțelegere vizionară și poetică asupra umanității și o analiză a peisajului socio-politic actual al Americii, Minervini filmează mereu cu bugete mici, foarte rar cu finanțare publică și lucrează cu actori amatori. Viziunea umanistă constantă a regizorului și redarea subtilă a trăirilor din viața personajelor sale se regăsesc si în lungmetrajele pe care le vom vedea anul acesta la American Independent Film Festival în prezența lui.

Programul eveniemntelor va putea fi consultat pe siteul filmedefestival.ro.

Share