Ziua Internațională a Cărții, sărbătorită la Arcul de Triumf

23 aprilie este Ziua Internațională a Cărții. Bucureștenii o pot sărbători la Noaptea Cărților Deschise, care se va desfășura la Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf este pe 23 aprilie gazda cititorilor care participă la a șaptea ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise, organizat de Editura Litera.

Pentru cititori, evenimentul este o ocazie bună de a descoperi acest monument-simbol, deschis special pentru public de Ziua Internațională a Cărții, amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci, cărți pentru toate vârstele și zone multimedia de informare culturală. Mai multe surprize literare îi așteaptă pe cei care aleg să celebreze cartea în comunitatea extraordinară Noaptea Cărților Deschise, începând cu ora 19:00 și până la miezul nopții.

Nu doar interiorul Arcului de Triumf va fi dedicat cărților, ci și exteriorul. De la ora 20:00, cei prezenți vor avea parte de un spectacol de video mapping, care va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Opere celebre, cărți rare sau noutăți, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni – toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină și sunet.

Persoanele care doresc să participe la eveniment sunt rugate să aducă, pe post de bilet de intrare, o carte din biblioteca personală. Aceste cărți adunate de la vizitatori vor fi donate unor persoane din comunități defavorizate. La eveniment fiecare persoană va aduce doar o carte, în cazul în care doriți să donați mai multe, trimiteți un mail la info@litera.ro.

La Arcul de Triumf se poate ajunge de la stația de metrou Aviatorilor sau cu RATB 131, 282, 330, 331, 331 Bis, 335, N113. Organizatorii vă roagă să traversați doar pe la trecerea special marcată și semaforizată. 🙂

Noaptea Cărților Deschise, ediția 2019, este evenimentul care deschide campania „Cartea în Triumf”, o acțiune de promovare a lecturii în Anul Cărții, organizată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Ziua Internațională a Cărții, inițiată de UNESCO, se sărbătorește anual începând din 1995, pentru a promova lectura, publicarea cărților și drepturile de autor. 23 aprilie este și ziua trecerii în neființă a unui nume celebru în istoria literaturii: William Shakespeare.

Alte evenimente literare care au loc în București cu această ocazie:

– Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi asociaţia Euro CulturArt organizează a opta ediţie a PROGRAMULUI DE CARTE prin evenimente care marchează sărbătorirea acestei zile. Programul are elemente de interactivitate şi se adresează, în special, adolescenţilor şi studenţilor, precum şi profesioniştilor industriei editoriale.
Editura Nemira lansează volumul „Viața secretă a lui William Shakespeare” de Jude Morgan, la Cărturești Verona, de la ora 19:30.
– Editura Cununi de Stele lansează la Librăria Mihai Eminescu, ora 18:30, volumele „Prinos de cântece (Gitanjali) de Rabindranath Tagore – reeditarea traducerii din 1923 realizată de George Ulieru – și „O scrisoare pierdură”, de Ion Luca Caragiale, în ediție bilingvă română-bengali, traducerea în bengali fiind realizată, în 1968, de Amita Bhose.

Share