13 cu noroc: „Constelații” la Teatrul de Artă București

Joi, 13 iunie este o dată cu noroc, pentru că la Teatrul de Artă se joacă spectacolul „Constelații” de Nick Payne, de la ora 19:15. În distribuție îi găsiți pe Ioana Barbu şi Marin Grigore, iar regia îi aparține lui George Dogaru.

O singură relație. Posibilități infinite. Un cuplu care trece dincolo de spațiu și de timp pentru a explora posibilitățile infinite ale dragostei care-l leagă. „Constelații” este o piesă despre liberul arbitru și prietenie, despre teoria multiversului cuantic, dragoste și… miere. Marianne este fizician la Universitatea din Sussex, Roland este un simplu apicultor. Se cunosc întâmplător la un grătar. Prima lor întâlnire nu iese deloc bine. Dar noroc că există și o a doua șansă, și o a treia, și o a patra…

Ioana Barbu si Marin Grigore se apropie cu atenție de fiecare interacțiune, replică, exprimare și reușesc să creeze niște personaje veridice, calde, vii (faptul că au tradus și adaptat piesa împreună i-a ajutat cu siguranță să obțină acest efect), care iți devin simpatice sau antipatice în funcție de context. În orice caz, nu te lasă indiferent, fericirea, furia, neputința sau durerea lor vibrând în fiecare clipă. Începutul fiecărei scene este marcat de un joc de lumini și de un sunet grav, iar anumite momente se joacă în penumbră, pe un fundal de cer nocturn înstelat, cum ar fi scena în care ea îi explica lui teoria multiversului.

Nick Payne este un dramaturg și scenarist britanic, care a debutat în 2008 cu spectacolul „If There Is I Haven’t Found It Yet”, în care a jucat câțiva ani mai târziu și Jake Gyllenhaal. Spectacolul „Costellations” a avut premiera în 2012, la Royal Court Theatre din Londra, regizat de Michael Longhurst și avându-i în distribuție pe Rafe Spall și Sally Hawkins.

La noi, spectacolul „Constelații” a fost selectat în 2018 la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, la Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent și la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent Constanța. De asemenea, a fost invitat la Festivalul „25 de ore de teatru non stop” care s-a desfășurat la Sibiu, tot în 2018 și la FNTi – Festivalul Național de Teatru Independent, ediția 2017 și HomeFest în același an.

Biletele costă 35 lei, preț întreg, respectiv 25 lei (elevi/studenți/pensionari) și se găsesc pe mySTAGE.ro și la Casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vizavi de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9:00 – 19:00; sâmbăta: 10:00 – 14:00). După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea. Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară. Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării spectacolului.

Programul complet al spectacolelor lunii iunie poate fi consultat pe site-ul Teatrului de Artă București.

TAB: Sfântul Ștefan nr. 21 (Izvorul rece , zona Universitate-Moșilor), Sector 2, București

Share