Marina Krilovici vine pe 15 iunie la OPERA FANtastica

Vă place muzica clasică de când vă știți sau abia ați început să îi descoperiți farmecul? În ambele cazuri, sunteți aşteptaţi pe 15 iunie la Studioul de Operă al Universității Naționale de Muzică București (Str. Știrbei Vodă 33) pentru o nouă ediţie a seratelor muzicale OPERA FANtastica!

Inițiate și moderate de Luminița Arvunescu în colaborare cu „Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură”, seratele au de fiecare dată invitate de calibru, precum Nelly MIRICIOIU, Laura TĂTULESCU sau Brigitta KELE. Pe 15 iunie, vă veți întâlni cu apreciata soprană și profesoară de canto, stabilită la Atena, Marina KRILOVICI, care, aflată la ceas aniversar, și-a dorit atât reîntoarcerea în locul unde a început, de fapt, cariera sa, cât și revederea cu cel mai fidel public al său, cel bucureștean.

Pe lângă dialogul pe care cunoscuta realizatoare de emisiuni radio, Luminița Arvunescu, îl va purta cu Marina Krilovici, seara va cuprinde un program muzical susținut, în onoarea invitatei, de: soprana Marta Cristina SANDU, tenorul Lucian CORCHIȘ și baritonul Șerban VASILE, acompaniați la pian de Luminița BERARIU și, de asemenea, un invitat surpriză, artist ale cărui începuturi de carieră au fost marcate de Marina Krilovici.

Tot cu această ocazie va avea loc și lansarea celei de-a II-a ediții a volumului „Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici”, un volum semnat de jurnalista Alice Năstase Buciuta și cu o prefață de Luminița Arvunescu.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Pentru informații și confirmări, trimiteți un mesaj pe office@musicarte.ro

Cine este Marina Krilovici?

Născută în 1942 la București, într-o familie de intelectuali cu origini etnice mixte (mama – grecoaică, tatăl – jumătate german, jumătate sârb), soprana Marina Krilovici a fost, pe de o parte, una dintre reprezentantele de seamă ale Generației de Aur a liricii românești și, pe de altă parte, una dintre cele mai apreciate artiste la nivel mondial, în perioada anilor 1970 – 1985. Convinsă că destinul ei era să evolueze la nivel internațional, s-a stabilit în Germania. Glasul – de splendidă calitate, stilul ei – dramatic! – de a se exprima prin cânt, ca și ținuta scenică – întotdeauna impunătoare! – i-au pus Marinei Krilovici întreaga lume la picioare și au ridicat-o la nivelul celor mai mari artiști de operă ai vremii sale: de la Luciano Pavarotti, Placido Domingo și José Carreras, la Tito Gobbi, Carlo Bergonzi, Renato Bruson, Fiorenza Cossotto și Shirley Verrett. În plus, întâlnirea și apoi căsătoria cu marele bariton grec Kostas Paskalis i-au adus împlinirea dorită și în plan familial. După evenimentele din 1989, Marina Krilovici a revenit în România din ce în ce mai des: fie pentru a susține master class pentru cei care aspiră la o carieră în operă, fie pentru că, pur și simplu, o „cuprinde dorul”. Locuiește în prezent la Atena, unde este profesoară la Conservatorul „Maria Callas”.

Mai multe informații despre proiectul OPERA FANtastica găsiți AICI.

Share