„Bărbați în Negru Internațional”, căci lumea n-o să se salveze singură

Fără Tommy Lee Jones și Will Smith și mai slab cotat decât precedentele ale seriei, „Men in Black: International/Bărbați în Negru Internațional” este totuși un film de acțiune suficient de simpatic încât să nu trăiești aproape două ore de plictiseală.

Deși criticii au dat cu el de pământ – n-am citit de ce, doar am văzut metascore-ul pe imdb – „Bărbați în Negru Internațional” e un film de acțiune lejer, pe care-l urmărești cu plăcere și cu gând să te relaxezi după muncă, nu să îți zguduie viața din temelii sau ceva de genul.

„Bărbați în Negru Internațional” și salvarea lumii, încă o dată

Chris Hemsworth și Tessa Thompson, respectiv Agent H și Agent M, sunt cei doi aterizați în lumina reflectoarelor și alăturarea lor nu e deloc rea: el e un bășcălios arogant și nu foarte isteț, dar feminist („Noi suntem bărbații în negru. (pauză) Bărbații ȘI femeile în negru.”), tupeist și pus pe treabă când e nevoie, ea e super deșteaptă, bine pregătită pentru viața de agenție și pasionată de știință și tehnică.

Când un extraterestru pe care trebuie să-l păzească moare ucis de doi tipi cu un ADN dubios, care îi face aproape imuni în fața oricărei arme, H și M încearcă să descopere ce se ascunde în spatele acestei morți și ce vor cei doi (aproape) invincibili. Când o armă excepțională pe care extraterestrul le-o lasă cu limbă de moarte este furată, cei doi trec prin foc și apă să o recupereze, ca lumea întreagă să nu fie distrusă, însă, în momentul în care dispare din nou, își dau seama că un lucru necurat se întâmplă chiar sub nasul lor și implică persoane pe care nu le-au luat în calcul.

De ce să vedeți „Bărbați în Negru Internațional”? În primul rând, pentru că, dacă v-au plăcut și restul filmelor din serie, n-aveți de ce să vă opriți cu vizionările tocmai la acesta. În al doilea rând, o să aveți parte de o poveste simpatică, de efecte vizuale spectaculoase, de trosneli și bubuieli, precum și de Chris Hemsworth – care nu se poate abține de la a face pe clovnul și nici de la a pune mâna pe câte un ciocan atunci când vede unul – și de Liam Neeson, care în această ipostază nu mai e tipul acela care găsește și ucide pe toată lumea, ci cu totul altceva. 🙂

„Bărbați în Negru Internațional” (SUA, 2019), regizat de F. Gary Gray, are premiera în România pe 21 iunie și este distribuit la noi de InterComFilm.

Share