Filme în premieră: „N-ai șanse, frate!”

„N-ai șanse, frate!” își spune de unul sigur jurnalistul Fred Flarsky, gândindu-se la fosta lui bonă, actual secretar de stat în guvernul american.

Și totuși, când politiciana Charlotte Field (Charlize Theron), care plănuiește să candideze la președinție, îl recunoaște pe fostul ei vecin Fred (Seth Rogen) la o petrecere unde l-a adus un prieten pentru a vedea concertul Boyz II Men, frumoasei doamne i se aprind niște beculețe. Pentru că nu-i pasă prea tare nici de stilul vestimentar îndoielnic al lui Fred, nici de ce zice gura lumii, Charlotte îl angajează pe acest ziarist cu gura mare, anxios și proaspăt demisionat pe motive principiale să-i scrie discursurile, pentru a-i crește popularitatea în sondaje. Dar cum va evolua relația lor în condițiile în care Charlotte e nevoită să facă o serie de compromisuri în ceea ce privește programul cu care caută să salveze planeta și să-și asigure voturile populației?

„N-ai șanse, frate!” Sau poate ai?

„N-ai șanse, frate!/Long Shot” este o comedie romantică reușită, pentru că n-ai cum să nu te amuzi de doamna secretar de stat care dezamorsează un conflict internațional după ce e luată pe sus dintr-un club în care se distrase cu substanțe interzise, n-ai cum să nu izbucnești în hohote când îl vezi pe prim-ministrul Canadei mâncând stridii și (ca să nu greșesc și să mai arunc cine știe ce spoilere), în general, n-ai cum să nu te destinzi în fața acestei povești simpatice și tonice, plină cu glume nu știu cât de politically corect despre evrei, albi, negri, politicieni și jurnaliști, inserând și câteva romantisme și beneficiind de un fundal sonor care amintește de anii ’80-’90 (Blondie, Boyz II Men, Roxette, Bruce Springsteen).

Charlize Theron e bună în orice rol ar fi, n-am văzut-o în ceva să nu-mi placă: știe să fie la fel de bine și o doamnă distinsă, și o șmecheră de mahala, și o agentă secretă care-i cotonogește pe toți băieții răi. Seth Rogen nu se numără printre actorii mei preferați, dar pot să recunosc că i se potrivesc foarte bine aceste roluri de isteț-nătărău neîngrjit, nonconformist și suferind de logoree cronică.

Dacă vreți să începeți weekendul cu o comedie lejeră, „N-ai șanse, frate!”, în regia lui Jonathan Levine, distribuită la noi de Vertical Enterteinment, are premiera în cinematografele din România pe 28 iunie.

Share