Începe „Primul Pas”, festival de teatru al actorilor amatori

Școala Teatrul de Artă București, cu sprijinul Trupei de Artă (absolvenți ai Școlii Teatrului de Artă București) organizează, în perioada 1 – 7 iulie 2019, Ediția I a festivalului Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori.

Festivalul reunește, în șapte zile de desfășurare, o selecție de șapte spectacole prezentate în concurs și două spectacole invitate, toate aparținând unor trupe sau școli de teatru pentru amatori, din capitală.

Ediția I, ediție pilot, este găzduită de Teatrul de Artă București.

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori a fost creat în scopul încurajării, susținerii și promovării școlilor de teatru pentru amatori, din București. Organizarea lui vine în contextul amplorii pe care a cunoscut-o, în ultimii ani, dezvoltarea personală prin teatru, sub semnul pasiunii pentru scenă și dramaturgie ce unește, într-o mare familie, oameni din domenii foarte diferite.

Din ce în ce mai mulți adulți dar și adolescenți și copii aleg cursurile de teatru ca modalitate de auto-descoperire, depășire a propriilor bariere și auto-modelare, cursurile devenind, încetul cu încetul, catalizatori ai unor comunități de actori amatori, din ce în ce mai active și în continuă dezvoltare.

O dovedesc nenumăratele reprezentații, pe scene independente din București dar și din alte orașe ale țării, cu spectacole pregătite de actori amatori, absolvenți ai școlilor de teatru, care continuă să lucreze și să propună producții teatrale realizate în regie proprie. O dovedește publicul reprezentațiilor susținute de amatori, din ce în ce mai numeros.

În cadrul festivalului Primul pas, vor fi acordate următoarele premii:

– Cel mai bun spectacol
– Cea mai bună actriță în rol principal feminin
– Cel mai bun actor în rol principal masculin
– Cea mai bună actriță în rol secundar feminin
– Cel mai bun actor în rol secundar masculin

Programul fesivalului „Primul pas” poate fi consultat AICI.

Share