Documentare de artă despre Van Gogh, Picasso și Goya la Happy Cinema București

Cine vrea să ia o pauză de la blockbustere și să-și îndrepte atenția spre documentare de artă, e invitat în luna august la Happy Cinema București!

Documentarul „Van Gogh & Japan” va rula pe 19 și 20 august, de la ora 19:00, la Happy Cinema București. Deși Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, aceasta este țara care l-a influențat cel mai profund, atât personal, cât și din punct de vedere artistic. Nu îl poți înțelege pe Van Gogh fără să înțelegi cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea și impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artiști precum Monet, Degas, și mai ales Van Gogh.

Happy Cinema București vă așteaptă pe 23, 24 și 25 august, de la ora 19:00, să urmăriți documentarul „Young Picasso”. Trei orașe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona și Paris. Documentarul explorează influența acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. „Young Picasso” încearcă să explice cum și-a dezvoltat abilitățile tânărul artist. Cercetând îndeaproape două perioade importante – așa numita perioadă Albastră și perioada Roz – filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată „Domnișoarele din Avignon”, o pictură faimoasă care a șocat lumea artei și a schimbat-o în mod irevocabil. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona și Paris, filmul explică succint cum a ajuns Picasso să fie pictorul celebru pe care îl știm.

Din 30 august, ora 19:00, Happy Cinema București vă propune documentarul „Goya: Visions of Flesh and Blood”, în care îl veți descoperi pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forță cinematografic, bazat pe expoziția de neratat de la Galeria Națională din Londra – „Goya: The Portraits”. Goya duce portretul, ca stil, pe noi culmi, iar geniul său este reevaluat în mult așteptata expoziție de la Galeria Națională din Londra. Filmul utilizează expoziția pentru a pătrunde în viața tumultoasă a faimosului pictor.

Biletele au tarif unic de 26 lei și pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema București din Liberty Center sau online pe www.happycinema.ro.

Share