BIDFF 2019 ia startul pe 4 septembrie

Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, va avea loc între 4 și 8 septembrie, la București.

Tema celei de-a cincea ediții a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) este „The Network/ Rețeaua” și marchează începutul unei noi faze de dezvoltare a festivalului, atât prin integrarea în programarea oficială a filmelor din mai multe genuri, pentru diverse categorii de public, realizate de regizori de film, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni, cât și prin inițierea unui laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice dedicat scenariilor de mediu și lungmetraj care se află în prima fază de creație.

Filmul din deschidere este o coproducție Suedia-Georgia-Franța din 2019, extrem de apreciată de critica de specialitate – „And Then We Danced” (regia Levan Akin) -, un portret al unei societăți conservatoare care are încă puterea de a-și îndepărta sau ignora cetățenii care nu urmează „tradiția”.

BIDFF 2019 aduce scurtmetraje și proiecte cinematografice în dezvoltare, programate în secțiuni competiționale care vor avea următoarele premii:

Cel Mai Bun Film Internațional (1000 euro)
Cel Mai Bun Film Românesc (500 euro)
Cel Mai Bun Musical (500 euro)
Premiul E X P A N D în valoare de 1000 de euro pentru cel mai bun proiect în dezvoltare.

BIDFF 2019 se va desfășura la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului București, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, dar și în spații neconvenționale, precum Fabrica Gastropub și Apollo 111. Programul evenimentelor poate fi consultat AICI, iar biletele sunt disponibile AICI.

Share