„Conversații în oglindă” la pian între Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev

Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev, doi tineri muzicieni apreciați, vor susține un recital de duo pianistic la Ateneul Român vineri, 27 septembrie, ora 19:00.

Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev vor interpreta, într-un dialog muzical excepțional, lucrări pentru două piane aparținând compozitorilor Maurice Ravel și Igor Stravinsky. Recitalul celor doi artiști, intitulat „Conversații în oglindă”, marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Concertul tinerilor pianiști este un preambul al Concursului Internațional de Duo care poartă numele Suzanei Szorenyi, un proiect de amploare internațională ajuns la a treia ediție, care va începe în 28 septembrie, la București.

Cariera pianistului Daniel Ciobanu a debutat spectaculos, cu studii la Stewarts Melville College din Edinburgh și apoi la Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, pe care l-a absolvit „Magna cum Laude”. În 2017, Daniel a câștigat Premiul II și Premiul Publicului la celebrul concurs „Arthur Rubinstein” de la Tel-Aviv, distincții care l-au propulsat în cariera sa internațională. De cealaltă parte a conversației pianistice se va afla Alexander Gadjiev, un muzician complex, care a debutat ca solist de la vârsta de nouă ani și a ținut primul său recital solo la vârsta de zece ani. A absolvit Conservatorul la șaptesprezece ani, iar în 2015 a câștigat Premiul I și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Pian de la Hamamatsu.

Programul muzical ales de cei doi muzicieni va fi prezentat într-o serie de evenimente care urmează să se desfășoare în România și Italia în următoarea perioadă și cuprinde: Maurice Ravel – Suita nr. 2 „Daphnis et Chloe”; Maurice Ravel – Valsul; Igor Stravinsky – Sărbătoarea Primăverii (aranjamentele pentru două piane sunt realizate de Vyacheslav Gryaznov).

Biletele pentru evenimentul „Conversații în oglindă” sunt disponibile la Casa de Bilete a Ateneului Român, strada Benjamin Franklin, nr. 1-3.

Share