Expoziția „Bauhaus Imaginista” se deschide pe 11 octombrie

Goethe-Institut din București sărbătorește 100 de ani de Bauhaus, organizând mai multe evenimente în jurul acestei teme. Unul dintre acestea este expoziția Bauhaus Imaginista.

BAUHAUS IMAGINISTA este un proiect internațional amplu, lansat cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la înființarea școlii Bauhaus, cu accent pe răspândirea și receptarea acesteia în întreaga lume. Vernisajul expoziției va avea loc pe 11 octombrie, la ora 19:00, în cadrul evenimentului „Noaptea Albă a Galeriilor” (NAG).

Expoziția reunește idei, studii și o documentație amplă despre bauhaus imaginista. Artistul Luca Frei a elaborat o structură – în parte, sculptură, în parte, arhitectură expozițională – ca spațiu în care vizitatorii se pot confrunta cu multiplele niveluri ale proiectului. Acesta cuprinde cercetare curatorială, texte și imagini pe tema celor patru capitole, precum și o documentație a programului internațional al bauhaus imaginista din anul 2018. În centrul instalației se află un calculator pe care vizitatorii pot să citească publicația online a bauhaus imaginista și își pot imprima imagini și texte, pe care le păstrează, mai apoi, în mapele puse la dispoziție.

Ore de vizitare: luni-vineri 16:00-20:00, sâmbătă 11:00-17:00

Mai multe informații gîsiți AICI.

Share