Proiectul cultural „Doamnele muzicii românești” ia startul pe 10 octombrie

Doi dintre cei mai buni tineri muzicieni români, violonista DIANA JIPA şi pianistul ŞTEFAN DONIGA, vor susține un turneu național între 10 octombrie și 8 noiembrie.

Cei doi vor pleca într-un turneu de promovare a celui mai recent proiect cultural și produs discografic care le aparține, intitulat „Doamnele muzicii românești”. Proiectul este consacrat celebrării importanței și valorii prezenței feminine în evoluția culturii românești, o prezență care, prin remarcabile personalități – creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de știință, sportive inegalabile – a dăruit istoriei noastre modele profesionale, artistice și umane de excepție.

Diana Jipa și Ștefan Doniga se vor întâlni cu publicul după următorul program:

– 10 octombrie: Sfântu Gheorghe, Sala BASTION a Centrului de Cultură „Arcuș”, ora 18:30;
– 15 octombrie: Satu Mare, Sala Filarmonicii „DIN LUPATTI”, ora 18:30;
– 17 octombrie: Zalău, Sala AVRAM IANCU a Primăriei Municipiului Zalău, ora 18:00;
– 18 octombrie: Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, ora 18:30;
– 7 noiembrie: Brăila, Teatrul „MARIA FILOTTI” ora 19:30;
– 8 noiembrie: Focșani, Ateneul Popular „Maior GHEORGHE PASTIA”, ora 18:30.

„Am pornit la construirea acestui proiect din dorința de a aduce în atenția publicului (și mai ales a publicului tânăr, căruia ne adresăm cu precădere), o serie de modele umane extraordinare. În contextul social actual, arhetipul general feminin tinde să evidențieze un set de calități de multe ori străin de cel fundamentat pe valori culturale și autenticitate. Așadar, a evoca și a expune personalități feminine de excepție devine un act educativ și cultural important și foarte necesar. Tot ceea ce ne dorim prin acest proiect cultural este să contribuim la conștientizarea rolului esențial pe care femeile creatoare l-au avut și îl au în dezvoltarea și evoluția culturii românești și imaginii noastre în lume”, a declarat pianistul Ștefan Doniga, inițiatorul acestui proiect.

Programul compact-discului imprimat și al recitalurilor din turneul „Doamnele muzicii românești” cuprinde creații semnate de Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu (un aranjament semnat de Vlad-Răzavn Baciu), Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache și Liana Alexandra.

Proiectul este realizat de Asociația HEART-CORE cu valorosul parteneriat al Societății Române de Radiodifuziune prin canalul Radio România Muzical și co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național.

Share