„Stelele-n cer”, cântece de leagăn cu soprana Rodica Vică și țiterista Barbara Laister-Ebner

Turneul „Stars in the Sky/Stelele-n cer”, susținut de soprana Rodica VICĂ, alături de țiterista Barbara LAISTER-EBNER, se va desfășura în perioada 11-22 octombrie 2019.

Rodica Vică și Barbara Laister-Ebner propun un proiect muzical inedit, realizat în totalitate din cântece de leagăn și intitulat „Stelele-n cer”. Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie de altfel și lucrarea centrală a acestui recital atmosferic. Evenimentul promovează̆ în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în 2018. Conținând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată̆ demonstrație de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează̆: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză și ladino (limba evreilor sefarzi).

Programul concertelor susținute de cele două artiste este următorul:

Viena, 11 octombrie, Bockkeller
Brașov, 18 octombrie, Biserica Neagră;
București, 19 octombrie, Galeriile Artmark;
Sibiu, 21 octombrie, Forumul Democratic al germanilor din România;
Cluj-Napoca, 22 octombrie, Academia de Muzică Gheorghe Dima, în cadrul celei de-a 53-a ediții a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană.

Turneul „Stelele-n cer” este organizat de Asociația Musica Ricercata și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Societatea Austro-Română din Viena, Biserica Neagră din Brașov, Galeriile Artmark din București, Muzeul Național George Enescu din București, Forumul Democrat al germanilor din România din Sibiu, Forumul Cultural Austriac și Filarmonica de Stat Transilvania, cu susținerea Romgaz.

Share