„Maria, Regina României” intră în cinematografe pe 8 noiembrie

Filmul „Maria, Regina României”, o poveste despre o pagină însemnată din istoria României, va ajunge pe marile ecrane din 8 noiembrie 2019.

Pelicula, o producție Abis Studio, este bazată pe evenimente reale și deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment care a marcat cu adevărat destinul unei țări care se voia reîntregită. Regăsim în film o Românie devastată de Primul Război Mondial, măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, și cu o soartă politică extrem de controversată. În primăvara anului 1919, Regina Maria – personaj controversat, dar care și-a iubit enorm patria adoptivă – pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Filmul „Maria, Regina României” este regizat de Alexis Sweet Cahill și îi are în distribuție pe Roxana Lupu (regina Maria), Daniel Plier (regele Ferdinand), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Anghel Damian (Carol al II-lea), Emil Măndănac (prințul Știrbey), Iulia Verdeș (Elena Chrissoveloni). Filmările au avut loc în România și Franța. Au fost puse în valoare locații autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris, iar în post-producție au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme, așa cum arătau în 1919.

„Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare și o onoare că mi s-a oferit. Am trăit bucurii si încercări deopotrivă, pe platou fiind pusă față în față cu diverse provocări. Prin rol sau mai bine spus prin experiențele Reginei Maria, am învățat despre politică, diplomație, perseverență, demnitate și patriotism. A fost mai mult o experiență de viață, dincolo de o experiență artistică, una pentru care sunt extrem de recunoscătoare”, a declarat actrița Roxana Lupu.

Share