Regizoarea Alina Șerban pregătește un film despre istoria sclaviei romilor

Filmările pentru scurtmetrajul „Bilet de iertare”, regizat și scris de Alina Şerban, vor începe luna aceasta la Palatul Știrbey Buftea.

Actrița Alina Șerban își face debutul în regie de film cu scurtmetrajul „Bilet de iertare”, despre istoria sclaviei romilor, un subiect puțin cunoscut publicului larg. Alina Șerban este și dramaturgă şi regizoare, câșigătoare a numeroase premii internaţionale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC, New York University – Tisch şi a obţinut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Cunoscută în România ca inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom, Alina Șerban a reușit în decursul ultimilor 10 ani să aducă în atenția publicului povești despre experiențele romilor din perspectivă romă. „Marea rușine” este prima piesă de teatru a unei regizoare de etnie romă inclusă în repertoriul permanent al unui teatru de stat din România. Spectacolul prezintă istoria sclaviei romilor, subiect care nu se regăsește în manualele școlare.

Share