19-22 noiembrie: Săptămâna Filmului Turcesc

Săptămâna Filmului Turcesc, eveniment adus în fiecare an de către Institutul Yunus Emre, se va desfășura în perioada 19 – 22 noiembrie, la Happy Cinema (Liberty Center) din București.

Programul festivalului este:

Marți, 19 Noiembrie 2019, 18:00 – „Platanul / Çınar Ağacı” (comedie, r. Handan İpekçi, 2011)

Chiar dacă doamna Adviye este pentru copiii săi o bătrână morocănoasă care le face viața amară, pentru Barış este bunica preferată. Povestea atrage atenția prin naivitatea limbajului folosit de un copil ce prezintă valorile care țin familia unită. În rolurile principale sunt Nurgül Yesilçay (Sultana Kösem din serialul Secolul Magnific: Sultana Kösem), Celile Toyon Uysal, Deniz Deha Lostar.

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, 18:00 – „Ai Crai, Ai Grai / Kocan Kadar Konuş” (comedie, r. Kıvanç Baruönü, 2015)

Filmul, adaptat după romanul omonim al autorului Şebnem Burcuoğlu și avându-i în rolurile principale pe Ezgi Mola și Murat Yıldırım, prezintă povestea lui Efsun, care nu își găsește jumătatea, în timp ce toate femeile din anturajul ei se pregătesc de căsătorie și visează la rochia de mireasă.

Joi, 21 Noiembrie 2019, 16:00 – „Rana Mamei Mele / Annemin Yarası” (dramă, r. Ozan Açıktan, 2016)

Pelicula ale cărei filmări au fost realizate în Serbia, Bosnia și Herțegovina, Croația și Turcia prezintă povestea bosniacului Salih care își caută familia și îi are în rolurile principale pe Ozan Güven (Rustem Paşa în Suleyman Magnificul), Meryem Uzerli (Sultana Hurrem din Suleyman Magnificul), Belçim Bilgin, Okan Yalabık (Vizirul Ibrahim Pașa) și Bora Akkaş.

Joi, 21 Noiembrie 2019 , 18:00 – „Magicianul / Hokkabaz” (comedie, r. Cem Yılmaz și Taner Baltacı, 2006)

Filmul prezintă viața lui Iskender care nu și-a găsit încă rostul în viață, dar este atras încă din copilărie de magie. Rolurile principale sunt interpretate de Cem Yılmaz, Mashar Alanson și Özlem Tekin.

Vineri, 22 Noiembrie 2019, 16:00 – „Elixir / İksir” (film pentru copii, r. Birkan Uz, 2014)

Pelicula care îi are în rolurile principale pe cântărețul Keremcem și pe Cansu Tosun reprezintă o premieră pentru cinematografia turcească – este prima data când persoane reale și personaje de animație sunt reunite într-o producție locală.

Vineri, 22 Noiembrie 2019, 18:00 – „Nu-mi spune basme / Bana Masal Anlatma” (comedie, r. Burak Aksak, 2015)

Filmul surprinde momentul în care șoferul de microbuz Rıza a întâlnit-o pe Ayperi, iar viața lui a luat o alta întorsatură din acea clipă.

Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, dar se face pe baza unei rezervări la telefon: 021.211.13.16.

Share