Devino cea mai bună versiune a ta în „Jumanji: Nivelul următor”

După „Jumanji” cel din 1995 și „Jumanji: Welcome to the Jungle” din 2017, a venit rândul unui alt film din serie să intre în cinematografe: „Jumaji: The Next Level”.

KevinHart, Dwayne Johnson, Jack Black și
Karen Gillan

Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black și Karen Gillan revin în pelicula din 2019 alături de Danny DeVito (bunicul lui Spencer, Eddie) și Danny Glover (Milo, prietenul bunicului). Potrivit comunicatului de presă emis de distribuitorii de la InterComFilm, „a treia parte a celebrei francize aduce de trei ori mai multă acțiune, într-un adevărat regal al efectelor vizuale, condimentat cu personaje noi, avataruri speciale, provocări fără precedent și umor debordant”.

„Jumanji: Nivelul următor”, aventuri și amuzament fără pretenții

V-a plăcut primul film al seriei? Sau poate v-ați distrat la al doilea? Atunci nu aveți de ce să ratați „Jumanji: Nivelul următor”, regizat de Jake Kasdan, care a avut premiera în cinematografe pe 6 decembrie. E un film la care puteți merge inclusiv cu copiii mai mărișori, pentru că o să fie amuzați cu siguranță de pățaniile tinerilor care ajung din nou în interiorul jocului video care le-a adus atâtea necazuri în trecut. Ca adult, nu cazi pe spate de râs și nici nu ești cine știe ce surprins, pentru că știi încă de la începutul filmului în ce te bagi: adică știi că personajele vor intra din realitate în joc, vor avea parte de aventuri care mai de care mai spectaculoase, pentru că băieți răi și pericole neprevăzute vor fi la tot pasul și că, în cele din urmă, se vor întoarce cu toții acasă vii și nevătămați (prea tare). Sau poate că nu chiar toți?

Martha, Bethany și Fridge, care au terminat liceul cu un an în urmă, se reunesc de sărbători. Viețile lor au apucat care încotro, iar Spencer, al patrulea om al grupului, s-a cam distanțat de ei. Deciși să-l scoată din bârlogul lui, cei trei dau acasă la Spencer peste bunicul acestuia, un moșulică arțăgos, și un fost asociat al lui din tinerețe, dar cei doi bătrânei habar nu au unde e Spencer. Din pivnița casei, însă, vine iluminarea: tinerii recunosc sunetul Jumanji, înțeleg că prietenul lor dispărut a intrat din nou în jocul video și se aruncă și ei înăuntru pentru a-l scoate de acolo. Lucrurile se aranjează prost încă de la început, în sensul că Bethany nu reușește să intre în joc, în schimb, bunicul și prietenul lui se pomenesc în corpurile tinere și în putere interpretate de Dwayne Johnson și Kevin Hart. Practic, au devenit cele mai bune versiuni ale lor. 🙂 Deși cei doi moși sunt convinși că au murit și au ajuns în viața de apoi, unde au primit corpuri cu puteri magice incredibile, treptat, încep să se dumirească legat de unde se află și înțeleg că pentru a reuși să revină de unde au plecat trebuie să treacă prin diverse probe halucinante – și să rămână în viață în tot acest timp.

Jack Black este probabil cel mai amuzant și convingător, el interpretând atât gazda video a lui Fridge (șocat că fizicul lui sportiv din viața reală este înghesuit în acest tip grăsuț și vulnerabil de vârsta a doua), cât și a lui Bethany, care ajunge inițial în corpul unui cal negru și plin de resurse. Și Kevin Hart face o trecere interesantă de la a fi gazda video a bătrânului și domolului Milo, care mai are puțin și îi ucide pe toți cu explicațiile lui temperate în cele mai intense momente, la a fi, din nou, dinamicul Fridge.

În orice caz, ce se poate spune sigur e că „Jumanji: Nivelul următor”, odată acceptat ca fiind o peliculă fantasy ușurică, de weekend, cu efecte vizuale interesante și fără cine știe ce pretenții de profunzime, te binedispune și te relaxează. În lumea nebună în care trăim, avem nevoie mai ales de așa ceva, măcar din când în când.

Share