Noul album al Mădălinei Pavăl, disponibil pe Youtube

Primul album al Mădălinei Pavăl, „Oamenii se fac dor”, alături de videoclipul-cadou „Te cuprind”, sunt acum disponibile pe canalul de Youtube Mădălina Pavăl Oficial.

Sursă foto: Răzvan Valentin

Prin acest concept, artista și muzicienii cu care colaborează au adus în contemporan șapte doine despre dor, care ne vor face să reevaluăm raportul cu tradiția, folclorul și ce mai înseamnă ele astăzi pentru identitatea noastră fragilă – dor de România, dor de casă, dor de oamenii dragi sau dor de noi înșine. Pentru Mădălina Pavăl, dorul și doina nu-s doar vorbe-n vânt menite să stârnească sentimente patriotice – acest album este un proiect despre noi, cei care am uitat de noi, dar vrem să ne redăm nouă.

Oamenii se fac dor cântă povestea mea și a ta, și a ta, și a ta, și a ta. Cântă povestea așa cum a fost ea „scrisă” de fiecare dintre noi. Și cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor”, spune Mădălina.

Pentru aceste piese inspirate din partituri vechi moștenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experiențe bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), Mădălina Pavăl vine cu interpretări subtile și eclectice ale doinei care te fac să te scufunzi în fotoliu, să închizi ochii și să te lași dus în călătoriile enigmatice ale emoției. Doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, care se cântă acappella și se transmit prin viu grai, implică orchestrații complexe, onirice, levantine, bizantine, baroce, cu arome de jazz și beat-uri de azi.

Albumul „Oamenii se fac dor” a fost lansat alături de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Operă a Conservatorului din București și poate fi ascultat în întregime pe Youtube.

Share