Premieră la teatrul „Stela Popescu”, în regia lui Alexander Hausvater

Premiera oficială a spectacolului de teatru „Barbă Albastră”, adaptare după Max Frisch în regia lui Alexander Hausvater, va avea loc pe 19 ianuarie, ora 19:30, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor din București.

„Barbă Albastră” este un spectacol fascinant, în regia și dramatizarea lui Alexander Hausvater, realizat după romanul omonim al prozatorului elvețian Max Frisch. Max Frisch a scris romanul – senzație, iar Alexander Hausvater l-a adaptat pentru scena Teatrului Stela Popescu din București pentru a introduce publicul într-un univers de vis și imaginație aflat în conflict permanent cu lumea obiectivă și fragilă în care trăim.

Personajul lui Max Frisch trece pin viață fără să-și revendice dreptul primordial al omului, să iubească. Dr. Schaad e iubit dar nu iubește. Ca în biliard așa și în viață preferă să se izoleze în singurătatea sa, acolo unde nici o nevastă nu reușise să pătrundă, până la Rozalinde, cea care a fost asasinată. Întrebări în căutarea adevărului. Răspunsuri în iluzia stabilirii unui adevăr. Cel care întreabă își asumă rolul de model moral, cel care răspunde își asumă responsabilitatea memoriei care niciodată nu e pe deplin obiectivă. Întrebarea conține elemente pe care se bazează răspunsul iar răspunsul poartă în el suspiciunea ascunsă în întrebare, ca orice răspuns e doar reflecția subiectivă a omului confruntat cu totalitatea vieții. Judecata de sine exprimată prin întrebări și răspunsuri duce la o sentință morală mult mai profundă decât oricare alta dată de un tribunal, o instanță, o autoritate.

(Alexander Hausvater)

Echipa care a realizat spectacolul este compusă din Alexander Hausvater – regia, Adina Mastalier – scenografia, Florin Fieroiu – coregrafia, Tibor Cari – sound design, Lucian Moga – sound design, Constantin Şimon – video design. În distribuţie: Dr. Schaad – Marius Stănescu, Procurorul – Adrian Ciobanu, Lilian/Gisel/Corinne/Andrea/Dna Jetzer/Jutta – Ada Navrot, Rosalinde Z. – Crina Matei, Dra. Schlegel/Dna. Hoffer – Irina Cărămizaru, Avocatul apărării/Dl. Bickel/Stocker – Cătălin Frăsinescu, Dna Bickel/Chelnerița – Ana Maria Ivan, Fiul Egon/Judecătorul – Cristian Neacșu, Pfeifer/Tatăl victimei – Sorin Aurel Sandu, Figurație specială – Silvia Maurițiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu.

Biletele pentru piesa de teatru „Barbă Albastră” se găsesc online pe www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro, www.bilet.ro, www.iabilet.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor.

Share