„Mizerabilii”, în cinematografe din 24 ianuarie

Filmul „MIZERABILII / LES MISÉRABLES”, debutul regizoral al lui Ladj Ly, ajunge pe marile ecrane din România din 24 ianuarie, distribuit de Independența Film.

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și câștigător al premiului juriului la Cannes, lungmetrajul „Mizerabilii/ Les Misérables” nu este o nouă ecranizare a romanului scris de Victor Hugo, așa cum s-ar putea crede. Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine, filmul prezintă o perspectivă provocatoare a sărăciei și violențelor de la periferia Parisului, locul în care Ladj Ly a crescut și care i-a fost mereu inspirație în carieră.

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anticriminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile capitalei franceze. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, acesta descoperă rapid tensiunile dintre bandele care domină cartierul, dar și dintre localnici și poliție. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac Stephane și colegii săi, amenințând să expună realitatea vieții cotidiene.

Share