„Stare de grație. Betuker / Gaspar”, la intersecția dintre pictură, sculptură și performance art

Galeria Sector 1 deschide programul curatorial al anului 2020 cu duo show-ul „Stare de grație. Betuker / Gaspar” al artiștilor Istvan Betuker, pictor, și Szilard Gaspar, sculptor, performance artist și boxer profesionist.

Concepută ca o conversație între medii, expoziția își propune să dezvăluie ceva din intimitatea creativă a celor doi artiști aflați pentru prima dată într-un dialog exclusiv. Vernisajul va avea loc în prezența lui Istvan Betuker și a lui Szilard Gaspar, alături de curatorul Bogdan Iacob, pe data de 30 ianuarie, ora 18:30 și va include un performance programat pentru ora 19:30.

Artistul Szilard Gaspar va fi asistat de Nicu Chiorean, boxer profesionist, la performance-ul Human Punch bag, care va putea fi urmărit doar cu ocazia vernisajului din 30 ianuarie. Momentul va fi acompaniat de muzicianul Ionuț Postolache (percuție). Performance-ul este programat pentru ora 19:30, iar vernisajul va începe cu o oră mai devreme, la 18:30.

„Stare de grație. Betuker / Gaspar” aduce împreună doi artiști pentru care a crea în maniere care presupun completă imersare în proces este esențial, deși abordările lor particulare sunt radical diferite: dacă Betuker Istvan își înrădăcinează arta într-o concentrată și personală utilizare a mediului picturii, Gaspar Szilard se folosește de experiența sa de boxer pentru a dinamiza utilizarea materialelor sculpturale. Se găsesc în expoziție medii artistice diverse, de la pictură la sculptură, de la fotografie la performance, în toate fiind întrupată artă care pare, înșelător, făcută fără mare efort și lipsită de sofisticare.

(Bogdan Iacob)

Expoziția „Stare de grație. Betuker / Gaspar” va putea fi vizitată în perioada 31 ianuarie – 07 martie 2020.

Share