Percuționistul Alexandru Anastasiu sărbătorește 15 ani de activitate artistică

Unul dintre cei mai apreciați percuționiști români, inițiator și co-organizator al primului Festival Internațional de Vibrafon din lume, ALEXANDRU ANASTASIU aniversează 15 ani de activitate artistică, eveniment marcat printr-un turneu național în 7 orașe din România, potrivit unui comunicat Radio România.

Joi, 6 februarie, la ora 19:00, va avea loc la Sala Radio din București recitalul din cadrul turneului „Power Vibes – Alexandru Anastasiu și Icon Arts Ensemble”, un adevărat un regal al instrumentelor de percuție.

Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merișcă, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu, „Power Vibes” este un proiect inedit. Conceptul îi aparține lui Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale. Este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima și de a oferi o alternativă pieței muzicale din România.

Repertoriul recitalului cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă și percuție (semnate de JS Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Séjourné, A. Anastaisu), un regal al armoniei și al ritmului.

La finalul recitalului, Editura Casa Radio va organiza, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe cu Alexandru Anastasiu. Autografele vor fi acordate de artist pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons”, apărut recent la Casa Radio. Compact-discul este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul complet al recitalurilor prezentate în cadrul turneului național este următorul:

– Bacău – 31 Ianuarie, ora 18.30 – Filarmonica „Mihail Jora”
– Tecuci – 1 Februarie, ora 18.00 – Ateneu
– Ploiești – 2 Februarie, ora 18.00, Filarmonica „Paul Constantinescu”
– Sibiu – 3 Februarie , ora 19.00, Biblioteca „Astra”
– București, 6 Februarie, ora 19.00 – Sala Radio
– Pitești – 7 Februarie, ora 19.00 – Filarmonica
– Brașov – 8 Februarie, ora 19.00 – Sala Patria
– București – 22 Februarie, ora 18.30 – AFI Cotroceni

Biletele la concertele de la Sala Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Share