EMOCIÓN!, concert caritabil de Ziua Autismului

Concertul EMOCIÓN!, organizat cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului „SUFLET ÎN CULORI”, va avea loc sâmbătă, 28 martie 2020, de la ora 19:00.

Concertul EMOCIÓN!, parte a proiectului „Suflet în culori”, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, se va desfășura pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin. nr. 3).

Ce cuprinde programul concertului

Concertul va fi susținut de Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat și condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TĂTULESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU și pianista Luminița BERARIU. Evenimentul va fi prezentat de Mihaela TATU, trainer în tehnica și arta comunicării și Ambasador Help Autism 2020.

În programul concertului își vor face loc piese de Tomaso Albinoni, George Frideric Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Dimitri Shostakovich, Ludwig van Beethoven, Jules Massenet, Claude Debussy, Georges Bizet, Astor Piazzolla și Sabin Pautza.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, iar fondurile obținute în urma vânzării acestora vor fi direcționate către programele de terapie prin care Help Autism sprijină circa 600 de copii și adolescenți să-și atingă potențialul.

„Suflet în culori”, pentu susținerea copiilor cu autism

Proiectul caritabil de muzică clasică „Suflet în culori” a luat ființă în 2014, ca o îmbinare a dorinței Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură de a oferi sprijin pentru persoanele aflate în dificultate și a obiectivului Asociației Help Autism – de a susține recuperarea copiilor diagnosticați cu autism.

Este al șaptelea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul acestui evenimentul cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor peste 500 de copii din asociație.

Mai multe detalii atât despre proiectul inițiat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și despre edițiilor precedente ale proiectului găsiți pe musicarte.ro/suflet-in-culori

În România, 1000 de copii sunt diagnosticați anual cu autism

La nivel mondial, 1 din 59 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist, iar rezultatele studiilor efectuate în țara noastră ne înscriu, din păcate, în aceeași incidență. În România, în fiecare an, 1000 de copii sunt diagnosticați cu autism (conform Institutului Național de Sănătate Mintală). Autismul este cea mai răspândită tulburare a copilăriei, nu se vindecă, dar, prin diagnosticare precoce și intervenție specializată, aproape jumătate dintre copiii afectați pot ajunge să trăiască o viață independentă.

Un copil cu autism petrece în medie între două și opt ore pe zi în camera de terapie, luni sau chiar ani la rând, iar costurile sunt între 2000 și 5000 de lei pe lună. La aproape 10 ani de la înființare, Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare din România.

Share