Recomandări cărți: ce e nou la Editura Meteor Press

Cele mai recente apariții în categoria Beletristică a Editurii Meteor Press sunt „John Rain. Conspirație la Casa Albă” de Barry Eisler, „Palatul trădărilor” de Jason Matthews și „Trenul copiilor” de Viola Ardone (în curs de apariție).

„John Rain. Conspirație la Casa Albă” de Barry Eisler

Trăind discret şi retras în Tokio, John Rain (pe care poate vi-l amintiți din „Asasinul din Tokyo”) încearcă să-şi evite vechea existenţă de asasin, până când este abordat cu o ofertă greu de refuzat. Rain şi vechiul lui prieten Dox, alături de doi mercenari, sunt recrutaţi de colonelul Horton, faimos pentru operaţiuni clandestine. Misiunea lor din romanul „John Rain. Conspirație la Casa Albă”: eliminarea unor înalte oficialităţi din guvernul american aparent asociate unei iminente lovituri de stat. Desigur, lucrurile nu sunt ceea ce păreau a fi şi cei patru bărbaţi duri şi orgolioşi se vor trezi în scurt timp urmăriţi de FBI şi CIA, siliţi să se înţeleagă între ei şi să se sprijine reciproc, în timp ce află adevărul din spatele motivelor lui Horton.

„Palatul trădărilor” de Jason Matthews

Volumul „Palatul trădărilor”, urmarea romanului „Vrabia Roşie” (apărut și el la Editura Meteor Press și ecranizat în 2018, „Red Sparrow” cu Jennifer Lawrence), este „la fel de captivant şi plin de suspans precum cele mai bune filme de spionaj” (The Philadelphia Inquirer). Acţiunea romanului, plasată în Washington, Moscova, Paris şi Atena, este plină de momente care ţin cititorul cu sufletul la gură. Întâlniri clandestine în locuri camuflate, urmăriri, asasinate la comandă, trădări, violenţă, sex – sunt doar câteva dintre ingredientele ce creează o aură de autenticitate intrigii construite cu măiestrie de autor, Jason Matthews, el însuşi un maestru în arta spionajului.

„Trenul copiilor” de Viola Ardone (în curs de apariție)

Amerigo se plimbă pe străzile din Napoli în spatele mamei sale, Antonietta, o femeie tăcută, urmărind pantofii oamenilor. Este jocul său preferat: pantof curat, punct câştigat, pantof murdar, punct pierdut. Pantofii lui îl fac să meargă puţin strâmb pentru că sunt de mâna a doua şi niciodată numărul potrivit. Nu mai are demult timp tată, acesta fiind plecat în America pentru a face avere. Are însă mulţi prieteni. Toată lumea îl cunoaşte şi îl numeşte Nobèl, pentru că vorbeşte despre câte în lună şi-n stele, şi cunoaşte o mulţime de lucruri, de vreme ce ascultă cu răbdare poveştile altora. Totuşi, într-o zi, Amerigo trebuie să părăsească locurile natale şi pe mama sa. Este anul 1946 şi, la fel ca mii de alţi copii din Sud, urcă într-unul dintre trenurile care traversează întreaga peninsulă pentru a petrece un an la o familie din Nord. O decizie care îi va schimba viața pentru totdeauna.

Share