Masoneria – Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale Antichității până în prezent

Editura Herald şi ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84 – 90, București, sala Arcelor) vă invită miercuri, 4 martie 2020, ora 18:30, la evenimentul „Masoneria – Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale Antichității până în prezent”.

Ce sunt masoneria, filosofia și spiritul masonic? Ce înseamnă să fii mason? Este suficientă împărtășirea valorilor masonice sau este nevoie de mai mult? Care este legătura între masonerie și Marile Misterii ale Antichității?

Pentru aceste întrebări și pentru altele asemenea se vor căuta răspunsuri, alături de Augustin Ioan (prof. univ. dr. arhitect), Constantin Bartolomeu Săvoiu (general de brigadă în rezervă al Armatei Române, înalt demnitar francmason), Vasile Zecheru (doctor în economie, coordonatorul colecţiei Arta Regală de la Editura Herald), invitați care vor oferi informatii detaliate și atent cercetate, atât despre istoria timpurie a Francmasoneriei, cât și despre acest tradiție la nivel internaţional în prezent. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Le eveniment se va discuta pe marginea titlurilor apărute în colecţia Arta Regală, la Editura Herald: „Constructorii – O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei” de Joseph Fort Newton, „Morala si dogma Ritului Scotian Antic si Acceptat al Francmasoneriei” de Albert Pike, „Simbolismul Francmasoneriei” de Jirah Dewey Buck și „Legendele, miturile și simbolurile Francmasoneriei” de Albert G. Mackey.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Share