Intră în lumea lui David Lynch, pe TIFF unlimited

Două dintre dintre filmele lui David Lynch pot fi văzute astăzi online, gratis, pe platforma de streaming a TIFF, de la ora 17:00, respectiv ora 21:00.

Filmele „Eraserhead” (foto, copyright: Absurda) și „Twin Peaks: Fire Walk with Me” în regia lui David Lynch vor putea fi văzute online gratis în această seară pe unlimited.tiff.ro, după care vor putea fi accesate doar de abonați.

„Eraserhead”, duminică 5 aprilie, ora 17:00
Cu: Jack Nance, Charlotte Stewart

În mintea unui proaspăt tată, peisajul industrial și țipetele nou-născutului capătă proporții coșmarești. Debutul lui Lynch din 1977 e un film alb-negru ca un vis bizar, un experiment în care granița dintre halucinație și realitate se estompează și în care se găsesc semințele tuturor obsesiilor lynchiene.

„Twin Peaks: Fire Walk with Me”, duminică 5 aprilie, ora 21:00
Cu: Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton

Serialul-fenomen din 1990, creat de cel mai improbabil personaj de la acea dată, a fost o glorioasă anomalie în istoria genului. Seducător și greu de descifrat, „Twin Peaks” a sucit mințile fanilor din lumea întreagă, generând un adevărat cult. După serial, Lynch a lansat acest prequel, care adâncește misterul.

Un catalog de filme online gratuite este în pregătire pe platforma TIFF Unlimited, pentru românii aflați în afara granițelor țării. Primele titluri – documentare din portofoliul Fundației de Arte Vizuale (FAV) – pot fi văzute deja de oriunde din lume, fără abonament. Printre ele, un film-confesiune cu Regele Mihai, „Via Regis”; „Exploratorul”, despre celebrul speolog român Emil Racoviță; „Memoria de piatră” și „Omul cu o mie de chipuri”.

Ce vă mai așteaptă în perioada următoare la #CaranTIFF? spectacole de teatru, un weekend cu Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare și multe alte surprize. Dacă nu aveți încă un abonament, e bine să știți că perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile.

Share