„La Țigănci”, transmis online de Teatrul Odeon pe pagina de Facebook

Teatrul Odeon vă invită online joi, 23 aprilie, ora 18:00, la spectacolul „La Țigănci” după Mircea Eliade, în regia lui Alexander Hausvater. Spectacolul a avut premiera pe 22 iunie 1993.

Spectacolul „La țigănci” va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, pe site-ul SmartFM, secțiunea Live Fever și va fi disponibil online pe canalul de YouTube până la ora 24:00. Reprezentanții teatrului au rugămintea să fiți îngăduitori vizavi de calitatea filmării, pentru că înregistrarea a fost realizată pentru arhiva teatrului și nu pentru difuzare. 🙂

În distribuție: Adriana Trandafir, Florin Zamfirescu, Carmen Tănase, Marius Stănescu, Gelu Niţu, Ionel Mihăilescu, Camelia Maxim, Laurenţiu Lazăr, Constantin Cojocaru, Mugur Arvunescu, Dan Bădărău, Iuliana Ciugulea, Mirela Dumitru, Șerban Ionescu, Angela Ioan, Ioan Batinaş, Diana Gheorghian.

După premieră, „La Țigănci” s-a bucurat deopotrivă de aprecierea publicului și a criticii de specialitate. A fost a doua colaborare a actorilor Teatrului Odeon cu Alexander Hausvater, după ce în 1991, regizorul, revenit în România din Canada, a montat pe scena Odeonului un spectacol cu un succes răsunător: „…Au pus cătuşe florilor“ după F. Arrabal. Ambele texte, „La Țigănci” (1993) și „…Au pus cătuşe florilor“ (1991), au fost adaptate de poetul Cristian Popescu.

Filmarea care va fi transmisă joi, 23 aprilie, începând cu ora 18:00, a fost realizată în 2003, când s-au sarbatorit zece ani de la premieră, ocazie cu care a fost lansată cartea „La Țigănci… cu Popescu” (Editura „Semne”, Bucureşti), semnată de Mugur Arvunescu, un volum care vorbește despre experiența extraordinară de lucru a întregii echipe la acest spectacol.

Share